در سالهای اخیر، ظرفیت پذیرش دانشجو به مقدار قابل توجهی افزایش یافته است و امروز کمتر کسی وجود دارد که نتواند وارد دانشگاه شود؛ اما این موضوع باعث از بین رفتن رقابت میان داوطلبان نشده است؛ زیرا در حال حاضر، هدف، تنها قبولی در دانشگاه نیست؛ بلکه داوطلبان تلاش میکنند که در رشته و دانشگاه مورد علاقه خود تحصیل کنند. به خاطر همین موضوع، باز هم رقابت برای کسب رتبه خوب در میان بیشتر داوطلبان وجود دارد؛ در این میان، برخی از داوطلبان سعی میکنند تا، علاوه بر مطالعه، از راههای مختلفی مانند رفتن به کلاسهای کنکور، گرفتن معلم خصوصی و … از دیگر داوطلبان پیشی بگیرند. در چند سال اخیر، به خصوص در شهرهای بزرگ، تب استفاده از کلاسهای کنکور تقریباً همگانی و در برخی از موارد به نوعی چشم و همچشمی تبدیل شده است.
سؤالی که وجود دارد این است که: آیا واقعاً این کلاسها و مؤسسات برای داوطلبان مفید و مؤثر است و واقعاً میتواند توقع داوطلبان را در رابطه با موفقیت در کنکور برآورده کند؟ با توجه به اینکه امروزه کلاسهای کنکور، دغدغه بسیاری از داوطلبان آزمون سراسری شده است، در این مقاله تلاش میکنیم تا این کلاسها و شرکت در آنها را مورد بررسی قرار دهیم. امیدواریم که شما داوطلبان عزیز، این مقاله را به خوبی مطالعه کرده و سپس در خصوص شرکت در این کلاسها تصمیم درستی بگیرید.
۱- کلاسهای کنکور، تلف کنندگان وقت و انرژی شما
یکی از مهمترین معایب و ایرادهایی که کلاسهای کنکور دارند این است که وقت و انرژی داوطلبان را هدر میدهند. به عنوان یک دانشآموز یا داوطلب پشت کنکوری، که علاقه به شرکت در این کلاسها دارید، باید بخشی از وقت و انرژی خود را در طی روز، صرف این کلاسها نمایید. اگر دانش آموز باشید و بخواهید در ساعاتی غیر از ساعات مدرسه در این کلاسها شرکت کنید، معمولاً خستگی باعث میشود تا پس از بازگشتن به خانه تا مدتی نتوانید به تکالیف درسی یا مطالعه طبق برنامه خود بپردازید. ممکن است که حتی خستگی ناشی از شرکت در کلاسها برای داوطلبانی که به مدرسه نمیروند نیز زیاد باشد. این موضوع، به خصوص در شهرهای بزرگ، که رفت و آمد، وقت بسیاری از داوطلبان را میگیرد، بیشتر مشهود است.
اگر بعد از خواندن تمام مقاله، هنوز به شرکت در کلاسهای کنکور اصرار داشتید و آن را برای موفقیت در کنکور لازم دانستید، حتماً در کلاسهایی شرکت کنید که، علاوه بر استفاده از استادان و معلمان کارآزموده و با تجربه، از نظر زمانی در ساعاتی برگزار شود که با ساعات درس و استراحت شما تداخل پیدا نکند و شما حتماً ساعات خاصی را برای این کلاسها در برنامه روزانه خود در نظر گرفته باشید. مخصوصاً در شهرهای بزرگ، به دوری و نزدیکی این کلاسها به محل زندگیتان دقت کنید تا بخشی از وقتتان در راه تلف نشود.
یک پیشنهاد، که ممکن است برخی از شما داوطلبان از آن استقبال کنید، این است که اگر مجبور به حضور در کلاسهایی شدید که مسافت قابل توجهی با منزل شما داشتند، در بین راه میتوانید لغات عربی، انگلیسی یا برخی از مباحث دروس آزمون را، که از قبل ضبط کردهاید، گوش کنید. چون شما خسته هستید، انجام این کار باعث میشود تا بدن شما تقریباً در حال استراحت باشد و فقط گوشتان بشنود و از طریق حافظه شنیداری مطالبی را حفظ کنید. در این شرایط، شنیدن مباحث تاریخ ادبیات به شکل داستانگونه، از آنجایی که نسبت به درس عربی و زبان آسانتر است، مفیدتر و بهتر است.