بیشتر ما در اکثر اهداف و کارهایی که در نظر داریم به آنها برسیم یا انجام دهیم، اهل برنامهریزی هستیم. ممکن است که این برنامهریزی، برای رفتن به جایی یا رسیدن به یک هدف ویژه باشد. اگر تا به حال برای هر یک از این مسایل برنامهریزی کرده باشید، میدانید که چه کارهای زیادی را باید انجام دهید، چه مراحلی را باید برای رسیدن به نتیجه دلخواه طی کرده و چه ریزه کاریهایی را باید رعایت کنید.
در تعریف برنامهریزی باید گفت: برنامهریزی، ایجاد یک طرح منظم و منسجم برای انجام امور در زمان تعیین شده و مشخص است. همگان از اهمیت برنامهریزی برای رویدادها و اتفاقات مهم زندگی مطلعند، اما با اینهمه، برخی از این برنامهریزیها، منجر به شکست میشود؛ به همین دلیل، گفته میشود که مردم اغلب برنامهریزی نمیکنند که شکست بخورند، بلکه در برنامهریزی کردن شکست میخورند! کنکور نیز یکی از بزرگترین و مهمترین اتفاقات زندگی هر فردی است؛ زیرا بیشتر افراد از این طریق، مسیر و آینده زندگی، به خصوص شغل خود را انتخاب میکنند. به خاطر اهمیت کنکور، در این سسله از مقاله ها سعی میکنیم تا شما را با اهمیت برنامهریزی برای آمادگی و مطالعه منابع کنکور و نحوه این برنامهریزی آشنا کنیم.
در هر کاری که میخواهید انجام دهید، عملاً سه راه پیشِ روی شماست: یا خودتان سبب روی دادن اتفاقات زندگی شوید، یا کناری بایستید و روی دادن آن اتفاقات را نظارهگر باشید، و یا از نحوه اتفاق افتادن آنها گیج و مبهوت بمانید. اگر میخواهید که هماهنگ و مطابق با امیال و اهداف خود زندگی کنید، باید در شمار آن گروه از افرادی باشید که خود، سبب پیش آمدن رویدادها و چگونه روی دادن آن اتفاقات میشوند؛
بنابراین، حتماً برنامهریزی کنید و این برنامهریزی را سنجیده و درست انجام دهید و به آنچه در برنامهریزی مدّ نظرتان بوده است، جامه عمل بپوشانید. قبل از اینکه درباره نحوه برنامهریزی برای کنکور، مطالبی بگوییم، باید درباره اهمیت برنامهریزی مطالبی را عنوان کنیم که در بخش بعدی در این رابطه بیشتر صحبت خواهیم کرد.