مرحله سوم: میزان موفقیت را با اندازهگیری و مقایسه وضعیت خود با قبل، بسنجید
ما معمولاً پیشرفت خود را با نگاه کردن رو به جلو میسنجیم، اهدافمان را مشخص میکنیم، نقاط عطف را برای پیشرفت خود برنامهریزی میکنیم، و در اصل، سعی میکنیم تا حدی آینده را پیشبینی کنیم.
روش متضاد، و البته مفیدتری، هم وجود دارد که میتوانیم موقعیت خود را با آن چه پشت سر گذاشتهایم بسنجیم، نه با نگاه کردن به آن چه در مقابلمان است و در پیشِ رو داریم.
سنجیدن وضعیتمان نسبت به گذشته، به این معناست که بر اساس آن چه اتفاق افتاده است، تصمیم بگیریم، نه آن چه که میخواهیم اتفاق بیفتد.
در اینجا چند مثال میزنیم:
پیشرفت تحصیلی: در هفتۀ قبل، چند تست درست فیزیک را در مدت ۳۰ دقیقه زدهاید؟ اگر این هفته، سه تست بیشتر در همین مدت بزنید، خوب است. همچنین میتوانید دقت کنید که در هفتۀ گذشته، چند ساعت با کیفیت درس خواندهاید و اگر این هفته تنها نیم ساعت بیشتر خوانده باشید، شما، در مقایسه با قبل، پیشرفت داشتهاید.
روابط اجتماعی: در هفته گذشته، چند نفر را ملاقات کرده و با آنها آشنا شدهاید؟ هیچ کس؟ روی ملاقات کردن حتی تنها یک نفر جدید در این هفته تمرکز کنید. با آن چه پشت سر گذاشتهاید، خود را بسنجید و کمی بهتر و بهتر شوید. هفته گذشته را چگونه گذراندهاید؟ چگونه میتوانید کیفیت این هفته را، در مقایسه با هفته گذشته، تنها کمی بهتر کنید؟
در نهایت، به یاد داشته باشیم که تغییرات کوچک در عملکرد، اگر تداوم داشته باشند، میتوانند تغییری بزرگ ایجاد کنند، و به همین دلیل است که عادات ما از اهمیت بالایی برخوردار است. افرادی که کارهای درست – هر چند کوچک – را به صورت مداوم انجام میدهند، ناگهان نتیجهای بسیار بزرگتر از آن چه انتظار میرود دریافت میکنند. شما تنها نیاز دارید که کمی بهتر از قبل باشید، و اگر بتوانید تنها تغییر کمی را امروز، فردا و پس فردا ایجاد کنید، آن وقت است که میتوانید با ادامه این جریان، به اهدافتان نزدیک و نزدیکتر شوید.
تغییرات کوچک در عملکرد، اگر تداوم داشته باشند، میتوانند تغییری بزرگ ایجاد کنند، و به همین دلیل است که عادات ما از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر شما برای مدت یک سال، تنها یک درصد در هر روز بهتر شوید، سی و هفت برابر بهتر از قبل خواهید بود.