۹- اردوهای مطالعاتی
«سیزده روز طلایی» در این سیزده روز، کل دروس پایه و حتی سال دوازدهم را در یک محیط شاد و دوستانه مطالعه کنید و برای آزمون سراسری کاملا آماده شوید!
عبارت فوق و ده‌ها عبارت تبلیغاتی دیگر، که  خبر از کلاس‌هایی مفید، آزمون‌هایی دقیق و استادانی مجرب می‌داد، باعث شد که من برای تعطیلات عید در مؤسسه … ثبت‌نام کنم و خیالم تخت باشد که به یاری این سیزده روز طلایی، بخش عمده‌ای از ضعف‌هایم رفع خواهد شد؛
اما  بعد از پرداخت پولی هنگفت و حرام شدن سیزده روز از مفیدترین فرصت‌های مطالعاتی‌ام، فهمیدم که براحتی آب خوردن فریب دروغ های زیبای افرادی سودجو و کلاهبردار را خورده ام. بسیاری از این گونه مؤسسات، از تعطیلات عید برای پر کردن جیب‌هایشان استفاده می‌کنند و فضای رؤیایی و مفیدی که در آگهی‌های تبلیغاتی از آن خبر می‌دهند، چیزی جز یک محیط نابسامان و بی‌برنامه نیست که موجب تلف شدن وقت داوطلبان خواهد شد.
بدون شک، از محیطی که در آن ده‌ها داوطلب با سطح علمی متفاوت در یک کلاس واحد شرکت می‌کنند و به آنها برنامه مطالعاتی یکسانی داده می‌شود، نمی‌توان انتظار معجزه داشت و بهتر است بگوییم که هیچ کس بهره لازم را نخواهد برد.
۱۰- پایگاه مطالعاتی، آری یا خیر؟
مدرسه برای این ایام، پایگاه مطالعاتی گذاشته بود و قرار بود که دانش‌آموزان از صبح تا شب در این پایگاه مطالعه کنند. مانده بودم که در خانه بمانم و درس بخوانم یا به پایگاه بروم. هرکدام برای خودش مشکلاتی داشتند؛ در خانه درگیر دید و بازدید اقوام می‌شدم و مدرسه هم از نظم و ترتیبش مطمین نبودم و تازه هر شب باید یکی دنبالم می‌آمد و مرا بر می‌گرداند؛
در نهایت تصمیم گرفتم که به پایگاه مطالعاتی مدرسه‌مان بروم؛ تصمیمی بسیار درست و مفید؛ چون در مدرسه همه بچه‌ها شرایطمان یکسان بود و هیچ کدام از بچه‌های حاضر در مدرسه، مسافرت نرفته بودند و همه از صبح تا شب فقط درس می‌خواندند؛ در ضمن اگر در یکی از مباحث درسی مشکل داشتم، می‌توانستم روی کمک مابقی دوستانم حساب کنم. خوشبختانه مسؤولان مدرسه هم نظارتی دقیق بر پایگاه داشتند و اگر دانش‌آموزی می‌خواست وقت‌گذرانی کند یا وقت دیگران را بیهوده بگیرد، مانعش می‌شدند.