برای داوطلبان آزمون سراسری، تشخیص دقیق اولویتها، یعنی اینکه چه درسی را از چه پایهای، چه موقع و با چه کیفیتی بخوانند، مساله بسیار مهمی است، و این موضوع به عنوان «نقشه راه» برای رسیدن به پیروزی در آزمون سراسری محسوب میشود. برای پیمودن راه نرفته و رسیدن به مقصد، حتماً نقشهای لازم است. نقشه راه هر چهقدر دقیقتر باشد، امکان برنامهریزی را برای مراحل پیشِرو افزایش میدهد و از بروز اتفاقات پیشبینی نشده، جلوگیری میکند.
ما در اطرافمان، افراد موفق زیادی دیده یا حداقل، وصف افراد موفق زیادی را شنیده ایم. در حالی که برایمان قطعی شده است که همه افراد موفق، لزوماً افراد با استعداد ویژهای نبودهاند، پس چه چیز باعث موفقیت آنها شده است؟ خیلی سریع به این نتیجه میرسیم که حتماً روش آنها متفاوت بوده است، و وقتی دنبال فهمیدن روش این افراد میرویم، متوجه میشویم که این افراد، نه شانس و اقبال زیادی داشته و نه کارهای خارق العاده ای انجام داده اند؛ بلکه از یک نقشه راه برای پیروزی خود استفاده کرده اند.
شما عزیزان هم برای اینکه بتوانید در هر کاری از جمله در آزمون سراسری موفق شوید، باید یک نقشه راه داشته باشید؛ نقشهای که از ابتدا تا پایان کنکور، شما را برای بهتر مطالعه کردن و پیروزی و موفقیت بیشتر آماده کند. نقشه راه، همان برنامه ریزی است. ممکن است که بسیاری از شما عزیزان برای آمادگی در کنکور ندانید که چگونه برنامه ریزی نمایید.
در واقع، این مشکل، مشکل بسیاری از داوطلبان کنکور است. ما برای اینکه شما را به صورت درستی در مسیر آمادگی برای کنکور، هدایت و راهنمایی کنیم، یک نقشه راه کلی در اختیار شما میگذاریم. شما میتوانید با توجه به این نقشه راه کلی و خصوصیات خود، یک نقشه راه منحصر به فرد برای خودتان پیریزی کنید و با این نقشه، هر چه بهتر و بیشتر به سوی موفقیت و پیروزی گام بردارید.
به طور کلی میتوان دوران مطالعه کنکور را به چند بخش تقسیم کرد:
۱- مرحله اول: تابستان
این مرحله، مقطعی است که داوطلب سعی میکند با مطالعه منابع و تحقیق درباره آن گروه آزمایشی که در آن کنکور میدهد، در شرایط رقابتی آزمون سراسری قرار گیرد. داوطلب میتواند به راحتی با استفاده از تابستان، از بسیاری از رقبای خود، که معمولاً از مهر و آبان شروع به مطالعه میکنند، پیشی بگیرد. در واقع، تابستان فرصتی است که داوطلب به دور از استرس و فشار، در صورتی که حرکت خود را سرعت ببخشد، یک دور کامل، منابع اصلی این آزمون را مطالعه کند. بهترین مزیت شروع مطالعه از تابستان، تمرین مطالعه پس از سالها به صورت مستمر است و در کنار آن، جست و جوی راههای افزایش بازدهی مطالعه، انتخاب بهترین محل برای مطالعه، قطعی کردن منابع و …، از دیگر مزیتهای شروع زود هنگام مطالعه در تابستان است.
داوطلب با انجام این کار، در واقع از مهر و آبان که رقابت جدی میشود، دیگر قرار نیست که تازه با منابع آشنا شود و پس از آن مدتی طول بکشد تا در فضای کنکور قرار گیرد. این نکته در رقابت نفسگیر کنکور، بسیار حایز اهمیت است؛ از سوی دیگر، این زمان برای داوطلبانی که هنوز مشغول به تحصیل هستند و مجبور هستند مدتی را در طول سال تحصیلی به گذراندن درسهای خود بگذرانند فرصت بسیار خوبی است. در این مقطع توصیه میکنیم که داوطلبان چند کار را به صورت جدی دنبال کنند:
یک- تحقیق دقیق و گسترده درباره منابع آموزشی و کمک آموزشی آزمون سراسری گروه آزمایشی خود.
دو- آشنایی با تجربیات و توصیههای داوطلبان، استادان و مشاوران.
سه- انتخاب محل مناسب برای مطالعه.
چهار- تنظیم ساعت بیداری و مطالعه.
پنج- تمرین برای افزایش ساعات مطالعه در کنار افزایش بازدهی و تمرکز.
شش- مطالعه منابع اصلی تا حد امکان و کاهش بار استرس حجم منابع.
بهتر است که داوطلب، بیش از نیمی از منابع را به طور کامل مطالعه کند. انجام این کار، فارغ از اینکه دقیقاً داوطلب میتواند مجدداً مطالب را به خاطر بیاورد یا خیر، به دلیل تاثیر بر سرعت دورهای بعدی مطالعه و آشنایی با کلیت مطالب، بسیار مهم است.