ب- مرور
هر چقدر هم که شما درس زیستشناسی را با دقت خوانده باشید، این درس، درسی نیست که با یک بار خواندن بتوانید در آن درصد بالایی را کسب کنید؛ بنابراین، مرورهای متوالی و مفهومی خواندن این درس، باید در اولویت برنامهها قرار داده شود.
اگر مرور مجدد این درس را در برنامه درسی خود منظور نکرده باشید، نمیتوانید نتیجه خوبی را در آزمون سراسری کسب کنید؛ چون مطالب این درس فرّار است و ممکن است که تا زمان برگزاری این آزمون، بخش قابل ملاحظهای از آن مطالب را فراموش کنید.
مرور درس زیستشناسی، شامل چند مرحله است. همانگونه که در بالا اشاره شد، در برنامه هفتگی خود سعی کنید برای اینکه مطالب قبلی در ذهنتان بهتر تثبیت شود، حتماً وقتی را به مرور کردن آنها اختصاص دهید؛ علاوه بر این، در هنگام مطالعه فصلهای جدید، مطالب فصل قبل را نیز مرور نمایید تا آنها را فراموش نکنید؛ به علاوه در پایان هر ماه، مروری از چند فصل نیز داشته باشید. در خرداد ماه هم، که زمان مرور کلی و تستزنی است، حتماً زمان مناسبی را به مرور درس زیستشناسی اختصاص دهید.
یکی از کارهایی که انجام آن برای مرور کردن و تثبیت بهتر مطالب در ذهن، بسیار مؤثر است، استفاده از حاشیهنویسی در این درس است. همچنین میتوانید مطالب خوانده شده را خلاصهنویسی کنید. در خلاصهنویسی برای مرور میتوانید مطالب مهم را بهصورت نکات جداگانه درون دفتر یا فیشهایی بنویسید؛ اما بهترین روش برای خلاصهبرداری در این درس، نوشتن مطالب مهم به صورت نمودارهای درختی، شبکهای، جدولها، شکل و … است؛ یعنی مطالبی را که یاد گرفتهاید، به شکلی که ذهنتان آن را خلق میکند، بازنویسی کنید.