نکته بسیار مهمی که همه داوطلبان و دانش آموزان باید به آن توجه داشته باشند این است که بسیاری از این مۆسسات از نظر علمی و شیوه های تدریس کنکور در سطح بسیار پایینی هستند و از کادرها و اساتید کم تجربه استفاده می کنند تا هزینه کمتری برای حق الزحمه و تدریس آنان بپردازند.

برای این مۆسسات، کسب پول و درآمد در اولویت قرار دارد. مهم ترین نقصی که این مۆسسات دارند برنامه پیشنهادی آنان برای آمادگی داوطلبان کنکور است. این برنامه برای همه شرکت کنندگان و داوطلبان یکسان است؛ در حالی که حافظه، توان یادگیری و نقاط ضعف و قوت هر داوطلب در مقایسه با سایرین در دروس مختلف، متفاوت است؛ در واقع برای این مۆسسات اصلاً ویژگی های تحصیلی و توانایی ها و ضعف های داوطلبان اهمیت ندارد و به همین دلیل، آنها یک برنامه خاص را برای همه داوطلبان تجویز می کنند.

درباره گرفتن معلمان خصوصی نیز باید اشاره کرد که ممکن است بعضی از داوطلبان در درس یا دروس خاصی با مشکل مواجه باشند و این موضوع آنان را ترغیب کند تا خارج از کلاس و علاوه بر تدریس معلم به رفع نقاط ضعف خود بپردازند، اما نکته مهم، انتخاب معلم خوب و تعداد جلسات حضور است. در بیشتر موارد، دانش آموز خود می تواند با چند بار مرور مجدد و خواندن جزوات یک درس، مشکل خود را حل کند و نیازی به گرفتن معلم خصوصی نیست؛ اما اگر نیاز یک داوطلب اقتضا کرد، به خاطر داشته باشید که برای انتخاب یک دبیر خوب، حتماً با چندین نفر مشورت کرده و نظر افراد قبلی را که با او کلاس داشته اند درباره نحوه تدریس او جویا شوید. اگر درباره اینکه این معلمان کتاب یا جزوه ای دارند تبلیغ شده باشد، قبل از هر چیز، کتاب یا جزوه آنان را به دست آورده و مطالعه کنید؛ شاید سبک تدریس آنان با سبک مطالعه و تدریس معلم شما همخوانی نداشته باشد؛ در این صورت، ممکن است که دچار مشکل شوید؛ زیرا این موضوع مانند آن است که دچار مشکل شوید؛ زیرا این موضوع مانند آن است که شما یادگیری درسی را از اول شروع کرده باشید. حتماً جست و جو کنید که نویسندگان این کتاب ها از چه دستگاهی هستند. اگر نویسندگان این گونه کتاب ها از بدنه آموزش و پرورش هستند، پس چرا به طور رسمی در این مقوله وارد نمی شوند؟ اگر این کتاب ها مکمل کتاب های آموزشی هستند، پس چرا از کانال رسمی بخش آموزش کشور در نظام آموزشی حضور ندارند؟ این توصیه ها به این دلیل است که افرادی هستند که بدون دانش و تجربه کافی و فقط برای به دست آوردن پول، کتاب یا جزوه خاصی را کپی کرده و از این راه به دنبال تبلیغات برای خود هستند.

نکته بسیار مهم دیگری که هر داوطلب در طول آمادگی برای کنکور ممکن است با آن مواجه شود، تبلیغات مهندسی معکوس و یا «ان ال پی» برای یافتن گزینه صحیح از سوی داوطلب است. دست اندرکاران این موضوع ادعا می کنند که با استفاده از اصول مهندسی معکوس و استفاده از ابزارهای قدرتمند آمار و احتمالات و بحث های روان شناسی، نحوه کاهش تردید بین جواب های چهار گزینه ای به سه گزینه ای و نهایتاً تک گزینه ای و کشف گزینه صحیح با درصد احتمال صحت بالا را برای شما تشریح می کنند؛ در حالی که امروزه ناکارآمدی فاحش این روش برای همگان ثابت شده است و افرادی که گول این تبلیغات را خورده اند خسارات جبران ناپذیری را متحمل شده اند. هنوز هم عده ای از داوطلبان وجود دارند که گول این تبلیغات را خورده و وقتشان را که می تواند صرف مطالعه درست و اصولی شود، برای این تبلیغات گمراه کننده و نادرست صرف می کنند و در پایان نیز سرخورده و ناامید می شوند. نکته ای که در پایان این بخش لازم به ذکر است، این است که طراحان سۆالات کنکور، هیچ گاه به گونه ای سۆالات را طراحی نمی کنند که بتوان با حدس و گمان، آن ها را انتخاب کرد.

برای موفقیت در کنکور، نکات بسیار کوچک، اما مهمی لازم است که با انجام آنها می توانید موفق باشید:

  1.  بهترین مشاور و راهنمایی کننده هر داوطلب و دانش آموز، خود اوست. این خود شما هستید که با نقاط قوت و ضعف خود آشنایید و بخوبی می توانید در مورد برنامه درسی و میزان و نحوه مطالعه آن تصمیم بگیرید؛ اما اگر واقعاً احتیاج به مشاوره پیدا کردید، از پدر و مادر یا افراد با سواد فامیل یا از داوطلبان موفقی که اخیراً کنکور داده و نتیجه خوبی گرفته اند، مشاوره بگیرید.
  2.  داوطلبان زیادی وجود دارند که با فریب خوردن، هزینه های بسیار و وقت فراوانی را صرف کرده و موفق به قبولی از طریق راهکار این مۆسسات نشده اند. حتی اگر اسامی تعدادی از افراد در این مۆسسات به عنوان قبولی کنکور با رتبه های عالی اعلام شده باشد باز هم با تحقیق و احتیاط کافی قدم در راه بگذارید؛ زیرا شنیده شده است که برخی از این مۆسسات با پرداخت پول به این گونه داوطلبان از آنها برای تبلیغ کارایی مۆسسه خود استفاده می کنند.
  3.  پیگیری تبلیغات غیر واقعی آموزشگاه ها تنها با شکایات دانش آموزان میسر است؛ پس اگر با مشکلی مواجه شدید سعی کنید که اطلاع رسانی کرده و حتماً وضعیت این مۆسسات را تا آخر پیگیری کنید.
  4.  برای ثبت نام در کلاس های خصوصی و استفاده از معلم، فریب تبلیغات را نخورده و بخوبی تحقیق کنید.
  5. در برخی از مواقع، چند جلسه کوتاه رفع اشکال می تواند شما را در درسی بخوبی راهنمایی و موفق کند؛ پس، از صرف هزینه و وقت اضافی خودداری کنید.
  6.  بیشتر کتاب ها و جزوه های موجود در بازار، تکراری بوده و و رونوشتی از جزوه ها و کتاب های دیگر هستند؛ پس سعی کنید که فریب نویسندگان این کتاب ها را در مورد معلم موفق و برجسته بودن در زمینه تدریس و کنکور نخورید.
  7. هزینه و مبالغ بالا، دلیل بهتر بودن کار یک معلم یا مۆسسه در عرصه کنکور نیست.
  8. کتاب های آموزشی و درسی به گونه ای طراحی شده است که هر فرد می تواند با یک برنامه ریزی درست و اصولی و مطالعه دقیق آنها، در کنکور موفق شود. توجه داشته باشید که بسیاری از رتبه های برتر نه به کلاس خصوصی رفته اند و نه از برنامه های این گونه مۆسسات استفاده کرده اند، و فقط با یک برنامه منظم که خودشان ریخته بودند، پیش رفته اند.