خیّران یزد، پشتیبان داوطلبان کنکوری
«بالغ بر ۷۰۰ مدرسه از مدارس استان یزد، از سوی خیّران احداث، تکمیل و توسعه یافته است.»
عباسعلی دانافر، مدیر کل آموزش و پرورش استان یزد، همچنین اعلام کرد که میزان مشارکت خیّران یزد در احداث فضاهای آموزشی و پرورشی در این استان، حدود ۳۵ درصد است؛ در حالی که میانگین این رقم در کشور ۲۰ درصد است.
این خبر به معنای پیشگام بودن خیّران یزدی در کار مدرسه سازی است و اهمیّتی که این عزیزان برای پیشبرد علم و فرهنگ قایل هستند.
نکته جالب اینجاست که خیّران یزد، تنها به ساخت مدرسه اکتفا نمیکنند، بلکه برای تجهیز مدارس و رفع نیازمندیهای دانشآموزان یزدی، نیز بسیار فعّال هستند؛ برای مثال، سال ۹۷، مجمع حمایت از دانشآموزان (محاد) ۵ هزار و ۱۰۰ بسته حمایتی، شامل اقلام مورد نیاز دانشآموزان بیبضاعت تهیه نمود.
سید محمد رستگاری، فرماندار یزد، در همین زمینه میگوید: «خیّران ما در حال حاضر، علاوه بر مدرسهسازی، در زمینه نرمافزاری آموزش و پرورش نیز فعالیت میکنند؛ برای مثال، یکی از پزشکان متخصص یزد، هزینۀ جشنوارهای را میدهد که در آن از دانشآموزانی که در زمینههای آموزشی، پژوهشی و هنری رتبههای برتر کسب میکنند یا رتبههای برتر کنکور میشوند، تقدیر میشود و هدایای خوبی به آنها داده میشود؛ یا بعضی از استادان دانشگاه، هزینۀ تحصیل چند داوطلب یزدی را، که رتبۀ زیر هزار آزمون سراسری کسب کردهاند، تقبّل میکنند. عدهای از خیّران نیز قرایتخانههای مدارس را تقویت کردهاند؛ برای مثال، هزینۀ پذیرایی یا ناهار دانشآموزانی را که در قرایتخانههای مدارس دولتی درس میخوانند، بر عهده میگیرند و همین موضوع باعث میشود که قرایتخانههای مدارس فعّال باشند؛ به خصوص در ایام تعطیلات نوروز، که بچهها نیاز به چنین فضایی دارند، خیّران در این زمینه خیلی فعّال هستند.»
دکتر میرحسینی نیز معتقد است که فعالیت خیّران یزدی باعث شده که هیچ فردی به خاطر نبود امکانات از فضای درسی فاصله نگیرد.
در حاشیه آزمون سراسری
* در حوزۀ «اشکذر»، شهری در ۲۲ کیلومتری شمال یزد، مسؤولان حوزه، علاوه بر آب معدنی و بیسکویت مرسوم، که در هر حوزه به داوطلبان میدهند، قبل از ورود به جلسۀ آزمون، پاکت کوچکی را، که حاوی چند کشمش، نقل و شکلات بود، نیز به هر داوطلب میدادند!
* در حوزۀ بافق، داوطلبان پیش از ورود به جلسۀ آزمون، از طاق نصرتی پوشیده از گل، که بر فراز آن قرآن کریم قرار داشت، رد میشدند.
* در حوزههای یزد، پیش از ورود داوطلبان به جلسۀ آزمون، موزیک آرامی از بلندگو پخش میشد و در فواصلی معیّن، فردی با صدایی خوشآهنگ و شمرده، شرایط حضور در جلسۀ آزمون و قوانین مربوط را اعلام میکرد.
* افرادی در دانشگاه یزد، با حمایلهایی نارنجی «راهنمای مراجعان» حضور داشتند تا داوطلبان و والدین آنها، حوزۀ مربوط به خود را راحتتر پیدا کنند و به موقع به حوزۀ مورد نظر برسند.
* تعدادی اتوبوس و مینیبوس در کنار درهای ورودی دانشگاه یزد واقع شده بود تا داوطلبانی را که بدون خودروی شخصی به محل برگزاری آزمون آمدهاند، رایگان به حوزههای مورد نظر برسانند.
* حوزه رفع نقایص، تا آخرین روز برگزاری آزمون، مشغول فعالیت است. به گفتۀ مسؤولان حاضر، عدم توجه به توضیحات دفترچه راهنمای آزمون سراسری درج شده در سایت سازمان سنجش آموزش کشور، بزرگترین دلیل بروز مشکلات موجود است؛ البته هستند داوطلبانی که به دلیل مشکلات مختلف، مجبورند حوزۀ برگزاری آزمون خود را تغییر دهند؛ برای مثال، با اینکه در حوزۀ کرمان ثبتنام کردهاند، اکنون به دلیل بیماری خود یا افراد خانواده، مجبور هستند در حوزۀ یزد آزمون بدهند. این افراد، بعد از بررسی دقیق مشکلشان و استعلام از سازمان سنجش آموزش کشور، در صورت تایید، در حوزۀ جدید آزمون میدهند.