۳- مدیریت مطالعه
یکی از مشکلاتی که بسیاری از داوطلبان با آن مواجه هستند چگونگی مطالعه برای کنکور است. در برخی از موارد، دیده میشود که داوطلب به این موضوع علاقه مند است، هدف دارد و وقت میگذارد، اما نمیداند که چگونه مطالعه کند و درس بخواند. شما عزیزان باید توجه داشته باشید که برای کنکور، ابتدا باید یک مطالعه اولیه داشته باشید، زیر نقاط مهم و اصلی را خط بکشید و خلاصه برداری کنید، و حتی کنار مطالب کتاب، نیز نکاتی را با رنگهای مختلف بنویسید و آن را برای دوران جمعبندی نگه دارید. در مدیریت مطالعه، تکرارها و مرورها را فراموش نکنید. مرورهای هفتگی و ماهیانه و در نهایت، در دوران جمعبندی، هر آنچه را که قبلاً خلاصه کردهاید، دوباره بخوانید و در همین حین، تست زنی نیز داشته باشید، و سرانجام در هفتههای پایانی، تست زنی سرعتی را در برنامه خود لحاظ کنید. با این سبک مطالعه، مطمین باشید که بخش بسیار زیادی از آنچه را که مطالعه کردهاید، فراموش نخواهید کرد.
۴- مدیریت مکان
برای یک داوطلب کنکور، مکان مطالعه نیز اهمیت بسیار زیادی دارد. داوطلبی میتواند در منزل و حتی در میان سر و صدا هم درس بخواند و داوطلب دیگر حتماً باید در سکوت و آرامش مطالعه کند. داوطلبی در کتابخانه و دیگری عادت دارد در پارک درس بخواند. به عادات مطالعه خود نگاه کنید و ببینید که جزو کدام دسته از داوطلبان هستید و در کجا راحتتر میتوانید درس بخوانید. به یاد داشته باشید که مدیریت مکان، بسیار مهم است؛ زیرا تا شما نتوانید در مکان مناسبی که به حضور در آن عادت دارید مطالعه کنید، مطلب زیادی یاد نخواهید گرفت و این موضوع باعث هدر رفتن وقت و انرژی شما خواهد شد.
۵- مدیریت مقاطع
کنکور، مقاطع مختلفی دارد. مقطع تابستان سال قبل کنکور، مقطع عید نوروز، مقطع خرداد ماه یا دوران جمعبندی که هر یک از اینها به مقاطع طلایی کنکور معروفند. داوطلب، باید مقاطع مهم کنکور را بشناسد تا بتواند به خوبی برای آن مقاطع برنامهریزی کرده و آنها را مدیریت کند؛ مثلاً اگر داوطلب، دوران جمعبندی خردادماه را به خوبی نشناسد و نداند که در این دوره چه باید بکند، مطمیناً نمیتواند از مطالعه خود بهره کافی ببرد.
۶- مدیریت کلاس های کنکور
یکی از دغدغه های اصلی بیشتر داوطلبان، این است که آیا برای کسب نتیجه بهتر در کنکور باید در کلاسهای کنکور شرکت کنند یا نه، و از خود میپرسند: اصلاً این کلاسها چقدر میتواند در موفقیت من تاثیر داشته باشد؟ این کلاسها، چقدر وقت و انرژی من را در دوران آمادگی برای کنکور خواهد گرفت؟ و …. برای مدیریت بهتر این بخش در کنکور، در ابتدا باید هر داوطلب، وضعیت خود را در هر درس مشخص کند: اینکه در کدام درسها ضعیفتر و در کدام درسها قویتر است؟ آیا با یک جزوه خوب نمیتواند مشکل خود را در درسهایی که ضعیف است، برطرف کند؟ اینکه نیاز به چند جلسه کلاس خصوصی یا کنکور دارد؟ و …. وقتی به تمام این مسایل به خوبی جواب دادید، بعد با یک مدیریت صحیح و اصولی، تصمیم بگیرید که چه زمانی در این کلاسها شرکت کنید و چند جلسه و در کدام درسها از این کلاسها استفاده کنید.