۵- سختی‌ها را تحمل کنید
 بسیاری از داوطلبان، با پیش آمدن کمی سختی در دوره آمادگی برای کنکور، بلافاصله انرژی و انگیزه خود را از دست داده و ناامید می‌شوند؛ مثلاً وقتی با مبحث سختی مواجه می‌شوند و از پسِ خواندن آن بر نمی‌آیند یا اینکه چندین تست را اشتباه می‌زنند یا در آزمون‌های آزمایشی، رتبه خوبی را کسب نمی‌کنند، بلافاصله ناامید شده و دست از کار و تلاش بر می‌دارند. به یاد داشته باشید که هیچ کاری براحتی به پایان نمی‌رسد و هیچ هدفی به آسانی محقق نمی‌شود، و برای انجام هر کاری باید زحمت کشید و تلاش کرد.
شاید دوستان یا همکلاسی‌های شما با زحمت کمتری پیش روند؛ اما یادتان باشد که آنها در زمان دیگری برای یادگیری درسی که شما الان باید آن را بیشتر بخوانید، تلاش کرده و زحمت کشیده‌اند؛ پس به دلیل تنبلی و راحتی، هدف خود را کنار نگذارید و به سختی‌های مسیر فکر نکنید؛ زیرا انجام این کار، باعث می‌شود تا شما انرژی و انگیزه خود را از دست بدهید یا با پیش آمدن مشکلات کنار بکشید. حتماً به این موضوع توجه کنید که بیشتر داوطلبان در شرایط شما هستند و تنها شما نیستید که چنین شرایطی را برای موفقیت در کنکور تحمل می‌کنید.
۶- کار سخت‌تر را اول شروع کنید
اغلب، هنگامی که به کارهای روزمره خود فکر می‌کنیم، به ‌نوعی دچار نگرانی می‌شویم که کی و چگونه این همه کار را انجام بدهیم. برای اینکه این موضوع شما را اذیت نکند، از سخت‌ترین کار شروع کنید. هنگامی که سخت‌ترین کار موجود در فهرست را انجام داده و به پایان برسانید، احساس می‌کنید که بار سنگینی را از دوشتان برداشته‌اید؛ در این هنگام است که احساس آرامش بیشتری در وجود‌تان پدیدار می‌شود و بقیه روز، اعتماد به‌ نفس بیشتری خواهید داشت و نگرانی‌های روز‌مره‌تان کاهش پیدا می‌کند.
وقتی برای کنکور آماده می‌شوید، درس‌هایی هستند که فهم و یادگیری آنها برای شما، در مقایسه با سایر دروس، سخت‌تر است. معمولاً این درس‌ها و تست‌های اشتباه در آنها، یکی از عواملی هستند که باعث می‌شوند تا داوطلب احساس کند که مطالعه خوبی ندارد و باید وقت زیادی را برای فراگیری آنها صرف کند، و همین نگرانی باعث می‌شود تا انگیزه و اعتماد به نفس داوطلب، از بین برود. به خاطر داشته باشید که فقط این شما نیستید که چنین مشکلی دارید؛ بلکه همه داوطلبان، حتی قوی‌ترین و زرنگ‌ترین داوطلبان هم، در برخی از مباحث و دروس کنکور دچار مشکل هستند. مهم این نیست که در درس یا دروسی مشکل دارید؛ مهم این است که چه راهکاری را برای رفع مشکل خود باید در پیش گیرید. تصمیم بگیرید که چه کنید؛ اینکه کلاً آن مبحث یا درس را بی‌خیال شوید، از دوستان خود کمک بگیرید یا به کمک جزوه و معلم پیش بروید. هر کدام از این راه حل‌ها و استفاده از آنها باعث می‌شود تا شما همچنان باانگیزه باقی بمانید و خود را تشویق کنید تا با انرژی پیش روید.