* سؤالها را در آزمون سراسری به ترتیب چینش دفترچه پاسخ دادید؟
سید امیر سید شنوا: دروس عمومی را با ادبیات شروع نکردم؛ چون برایم سخت بود و دچار استرس میشدم. ابتدا زبان را زدم که برایم راحت بود و بعد سراغ ادبیات فارسی رفتم و در نهایت عربی را حل کردم؛ در واقع، اولین درس و آخرین درس عمومی را به عنوان درسهایی که برایم ساده بود، در آغاز حل کردم. در اختصاصی هم جای فیزیک و شیمی را عوض کردم؛ چون فیزیک برایم روانترین درس بود.
* امسال تعطیلات ناشی از بیماری ویروس کووید ۱۹ باعث شد که داوطلبان شرایط خاصی داشته باشند. شما با تعطیلات ناشی از کرونا چه کردید؟ آیا این مساله تاثیری در روند درس خواندن شما داشت؟
سید امیر سید شنوا: اول اینکه در مدرسه ما تا آخر بهمن ماه، تقریباً ۸۰ درصد کتابها درس داده شده بود. در فروردین و اردیبهشت هم، چون خبر نداشتم که کنکور عقب میافتد، با انگیزه تمام درس خواندم؛ یعنی فروردین کل درسهایم را مرور کردم و اردیبهشت فقط تست میزدم؛ مگر اینکه در مبحثی مشکل داشتم که آن وقت نگاهی به کتاب میکردم؛ اما خرداد و تیر انگیزه نداشتم؛ چون مطلبی برای مطالعه نداشتم. مرداد جدیتر شدم و کمی درس خواندم.
* مرداد ماه به خاطر وقفه دو ماهه که داشتید، نگران نبودید؟
سید امیر سید شنوا: نه، پیشنهادم به داوطلبان سال آینده (۱۴۰۰) هم همین است که اگر از برنامۀ مطالعاتیتان عقب ماندید، به جای اظهار ناراحتی، بهتر است که برنامه را با خود عقب بکشید، و اگر درس نخواندید، اظهار کلافگی نکنید و بیش از اندازه به خودتان فشار وارد نکنید. ضمناً در ذهنتان انعطاف داشته باشید. من نمیگویم کم درس بخوانید، اما اگر بیش از توانتان هم درس بخوانید، نتیجه ای نخواهید گرفت. خود من تلاش کردم که روزی ۹ ساعت مطالعۀ مفید داشته باشم، اما بعد دیدم که انجام این کار در توانم نیست و همان ۶ یا ۷ ساعت مطالعه را در روز داشتم.
* ساعت مطالعاتی تان طی یک روز، در کل سال دوازدهم ثابت بود؟
سید امیر سید شنوا: نه، آن روزهایی که مدرسه میرفتم، ۴ الی ۵ ساعت و روزهای تعطیل ۶ الی ۷ ساعت مطالعه میکردم. در دوران کرونا هم ۳ یا ۴ ساعت در روز درس میخواندم و چند هفته آخر انگیزهام را بالا بردم و ۶ یا ۷ ساعت درس میخواندم.
* برای برنامه مطالعاتی از کمک مشاور بهره بردید؟
سید امیر سید شنوا: من مشاور نداشتم. مدرسه ما هر از گاهی رتبههای برتر سالهای گذشته را میآورد و با توجه به حرفهای آنها و نکتههای دبیرانم برای خودم برنامهریزی کردم. با اینکه سال دهم و یازدهم روشهای مختلف مطالعه را امتحان کردم و با آزمون و خطا، بهترین شیوه مطالعه را برای خودم پیدا کرده بودم، اما سال دوازدهم هم بارها پیش آمد که با آزمون و خطا جلو رفتم و طی بهار امسال چند بار روش مطالعهام را عوض کردم؛ در کل، در مدارس اردبیل نیرویی به نام مشاور حضور ندارد و من بعد از کنکور فهمیدم که در بسیاری از مدارس کشور، مشاور وجود دارد که برای دانشآموزان برنامهریزی درسی میکند. هنوز هم برایم نامانوس است که یک نفر دیگر برایم برنامهریزی درسی کند!
* چطور تفریح میکردید؟
سید امیر سید شنوا: فیلم تماشا میکردم و به بچهها هم پیشنهادم این است که اگر علاقهمند به فیلم و تلویزیون هستند، سریال تماشا نکنند؛ چون ذهن را درگیر میکند و انسان میخواهد که حتماً ادامهاش را ببیند، سال دوازدهم به همین دلیل کتاب غیردرسی هم نمیخواندم؛ با اینکه علاقهمند به مطالعه هستم. با فضای مجازی و سایتها هم اصلاً موافق نیستم؛ چون که خیلی وقتگیر است؛ در کل، تفریح باید طوری باشد که فوقش یک یا دو ساعت تفریح کنی، ولی بعد ذهنت درگیر نشود.
* ورزش چطور؟
سید امیر سید شنوا: روزهای مدرسه فرصت نمیکردم، ولی در ایام تعطیل پیادهروی میکردم. معتقدم که شرایط بدنی دانشآموز باید مناسب باشد و بدن مناسب حتی به ذهن مناسب هم کمک میکند.
* برنامۀ خاص غذایی داشتید؟
سید امیر سید شنوا: برنامه غذایی خاصی نداشتم. فقط شب قبل از برگزاری آزمون سراسری، غذای سبکی خوردم. سر جلسۀ آزمون هم معتقدم که خوب است داوطلبان با خود یک شربت ملایم ببرند و حتماً در زمان معین آن را بنوشند. من با خودم موز، کیک، آجیل، شربت و آب بردم و چون در آزمونهای آزمایشی عادت به خوردنشان داشتم، همه را هم به موقع استفاده کردم و قند خونم هم پایین نیامد.
* شب پیش از برگزاری آزمن سراسری چه کردی؟
سید امیر سید شنوا: روز پنجشنبه، برای اینکه آرامش کسب کنم، به پیاده روی رفتم و شب فیلم تکراری تماشا کردم. هدفم این بود که زود بخوابم، اما اشتباه کردم که زود به رختخواب رفتم؛ چون خوابم نبرد و کلافه شدم. به نظرم بهتر است یا از چند هفته قبل، زمان خواب را عوض کرد یا شب کنکور هم، مثل سایر شبها خوابید.
* خانوادهتان چه نقشی در موفقیت شما داشتند؟
سید امیر سید شنوا: خانوادۀ من نقش مؤثری در موفقیت من داشتند. در این ۱۲ سال تحصیل همیشه پدرم مرا به مدرسه میبردند و میآورند که هم فرصتی برای گفت و گو با پدرم بود و هم در رفت و آمد خسته نمیشدم. سال دوازدهم هم پدرم در جریان درسهای من بودند و مادرم هم با حمایت عاطفیشان یاورم بودند. فضای خانه ما همیشه آرام بود؛ برای همین من هیچ وقت در کتابخانه درس نخواندم و معمولاً در اتاق پذیرایی درس میخواندم؛ در کل، پدر و مادرم هیچ وقت برای نمرات بد مرا بازخواست نمیکردند یا اگر نمره بد میگرفتم، خیلی به روی خودشان نمیآوردند؛ در کل، به من اعتماد داشتند.
* تحصیلات والدینتان چیست؟
سید امیر سیدشنوا: پدرم استاد دانشگاه هستند و دکتری برق دارند و مادرم دکتری داروسازی دارند.
* فضای کلاس و مدرسه شما چگونه بود؟
سید امیر سید شنوا: مدیر و کادر اجرایی مدرسۀ ما تلاش کردند که فضای مدرسهمان خوب باشد. محیط کلاسمان هم خوب بود و همکلاسهایم بسیار با اخلاق بودند و این بسیار ارزشمند است؛ در واقع، به نظر من دانشآموز متوسطی که سرش به کار خودش باشد، بسیار بهتر از دانشآموز با استعداد، اما پر سر و صدا و پر از حاشیه است.
* چه رشتهای را برای ادامه تحصیل انتخاب کردید؟
سید امیر سید شنوا: هدف اصلی من تحصیل در رشته دندانپزشکی بود؛ چون آسانتر و راحتتر است، اما الان با رتبه یک، رشتۀ پزشکی را انتخاب کردم؛ چون برای موفقیت و خدمترسانی، امکانات بیشتری دارد.
* چند سالی است که تعداد قابل توجهی از داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی، که رتبۀ مورد نظر خود را کسب نمیکنند، ترجیح میدهند که پشت کنکور بمانند و شانس خود را برای سال آینده امتحان کنند . نظرتان در این باره چیست؟
سید امیر سید شنوا: من اگر رتبۀ زیر ۲۰۰۰ میآوردم، به هر شهری میرفتم و در یکی از رشتههای پزشکی یا دندانپزشکی ادامه تحصیل میدادم؛ یعنی مصمم بودم که پشت کنکور نمانم و به این فکر نمیکردم که اگر یک سال دیگر بمانم، رتبۀ خوبی کسب میکنم و در بهترین دانشگاه پذیرفته میشوم. توصیهام به دوازدهمیها هم این است که به پشت کنکور فکر نکنند؛ چون احتمال موفقیت در این موقعیت، بسیار کم است.
* معدل کتبی نهایی شما چند بود و درصدهایتان را در کنکور لطفاً ذکر کنید.
معدل کتبی نهایی : ۱۵/۱۹ شد و درصدهای کنکورم به ترتیب:
ادبیات فارسی ۴/۶۹ درصد ، عربی ۱۰۰ درصد، معارف اسلامی ۷/۹۰ درصد، زبان خارجی ۱۰۰ درصد، ریاضیات ۷/۸۶ درصد، فیزیک۸۴ درصد، شیمی ۶/۸۸ درصد، زیستشناسی ۴/۸۹ درصد و زمینشناسی ۱۶ درصد.