کنکور سراسری یکی از اتفاقاتی است که هر ساله شاهد آن هستیم که البته قبولی در آزمون سراسری برای بسیاری از داوطلبان به یک کابوس تبدیل شده است اما این تصور کاملا اشتباه است و عبور از این مرحله هم راهکار های مخصوص خودش را دارد.
شما داوطلبان با بکارگیری راهکار ها و تکنیک های ساده و به اصطلاح پیمودن گام هایی که در این سلسله از مقالات برای شما توضیح خواهیم داد می توانید به راحتی این مرحله را پشت سر بگذارید.
حتما توجه داشته باشید که اگر به طور اصولی به مطالعه و انجام برنامه ریزی برای کنکور سراسری بپردازید دیگر از کنکور به عنوان یک آزمون سخت و طاقت فرسا یاد نخواهید کرد.به همین خاطر با در نظر گرفتن تمامی مسائل مرتبط با کنکور در این سلسله از مقالات به طور کامل به مشاوره برنامه ریزی صحیح کنکور و عوامل موفقیت در کنکور پرداخته ایم.
گام اول: عمل، مقدم بر انگیزه
از قدیم گفتهاند: «دست مرد است و چشم، نامرد»؛ چشم به تو میگوید که این کار سخت است. نمیتوانی آن را انجام دهی. احتمال موفقیت اندک است. اما دست وارد عمل میشود و با سعی و پایمردی، کار را به انجام میرساند. به عبارت دیگر، بیشتر افراد حال و حوصله کار کردن را ندارند. بویژه اگر کار سختی باشد و لازم باشد وقت زیادی را صرف آن کنیم. از همین رو، روانشناسان معتقدند که دست به کار شوید. وقتی شروع کردید، برداشتن قدمهای بعدی سادهتر میشود و میبینید که کار موردنظر، آنقدرها هم که فکر میکردید، بد و وحشتناک نیست.
در ضمن، توجه داشته باشید که رسیدن به هدفهای شخصی، بیشتر با فشار روانی همراه است. زیرا بیشتر اوقات برای رسیدن به هدف با موانع مختلفی روبرو میشویم. اگر به راحت بودن زندگی معتقد باشید و اگر خیال کنید دیگران تلاش نمیکنند و موفق میشوند، به این نتیجه میرسید که مشکلی در کار شما وجود دارد و در نتیجه در برخورد با هر مشکلی از آن صرف نظر میکنید و جزییترین دلسردیها و ناکامیها برای شما غیرقابل تحمل میشود. پرکارها میدانند که زندگی پر از سختی است و میدانند که در راه رسیدن به هدف موانع و ناکامیهای متعددی در انتظار آنهاست. به همین دلیل، موانع را میپذیرند و با عزمی جزم به مقابله با آنها میروند.
گام دوم: ترس از شکست را کنار بگذارید
«میدانم که موفق نمیشوم. پس چرا درس بخوانم؟» این عبارت، حرف دل تعداد قابل توجهی از داوطلبان است. اشخاصی که از شکست میترسند و عزت نفس خود را با موفقیت میسنجند. در نتیجه به جای آنکه به استقبال خطر بروند، از آن میگریزند. اگر شما نیز جزو این گروه هستید، به جای آنکه خود را تسلیم افکار منفی کنید، نحوه برخورد با این افکار را بیاموزید تا تحت تأثیر آنها قرار نگیرید. از خود بپرسید: «برای گریز از انجام کار به خود چه میگویم؟ چه نوع افکاری به ذهنم خطور میکند؟ سپس این افکار را یادداشت کنید تا بتوانید طرز فکر و احساستان را تغییر دهید.
با نوشتن افکار منفی که باعث میشوند کار خود را به تعویق بیندازید، متوجه میشوید دلیل طفره رفتن شما از کار این است که درباره آن غیرمنطقی فکر میکنید. برای مثال، شما فکر میکنید باید در تعطیلات عید تمام دروس را دوره کنید و همه ضعفها و مشکلات خود را رفع کنید. بدون شک انجام چنین کاری غیرممکن است و در نتیجه تمام مدت احساس گناه میکنید و دچار دلسردی، نگرانی و غم و اندوه میشوید. ما به شما پیشنهاد میکنیم کاری را که میخواهید انجام دهید، در یک جدول بنویسید و به جای تفکر همه یا هیچ به خود بقبولانید که مجبور نیستید همه کارها را در این ایام انجام دهید. همین که هر روز بخشی از درسهای خود را مطالعه کرده یا چند تمرین را حل کنید، احساس بهتری خواهید داشت.
منبع:انتشارات مهروماه