در پایان این سلسله از مقالات و برای جمع بندی مباحث مطرح شده در قسمت های قبلی لازم به ذکر است که اگر می‌خواهید واقعاً از وقت و انرژی خود به خوبی در راه آمادگی برای کنکور استفاده کنید، حتماً به نکات زیر توجه نمایید:
۱-    از روی چشم و هم چشمی در مؤسسات و کلاس‌های تقویتی کنکور شرکت نکنید؛ بلکه قبل از هر چیز، توان علمی خود و وقت و هزینه‌های انجام این کار را بسنجید.
۲-    درباره مؤسسه‌ای که می‌خواهید در آن ثبت‌نام کنید، به خوبی تحقیق کنید و از داوطلبان سال‌های قبل، که در کلاس‌های این مؤسسه شرکت کرده‌اند، حتماً پرس و جو نمایید. هزینه و مبالغ بالا، دلیل بهتر بودن کار یک معلم یا مؤسسه در عرصه کنکور نیست.
۳-    اعتماد به نفس خود را افزایش دهید و خود را درگیر تبلیغات آموزشگاه‌های کنکور، که می‌تواند باعث افسردگی و ناامیدی شما شود، نکنید.
۴-    قبل از ثبت‌نام در این مؤسسات، حتماً در این باره با افراد مطلع مشورت کنید و ببینید که آیا می‌توانید مشکل خود را با شرکت در چند جلسه کلاس خصوصی، که مخاطبش فقط شما هستید و فقط به بررسی اشکالات شما پرداخته می‌شود، رفع کنید یا نه؛ یا اینکه مجبور خواهید شد که تدبیر دیگری در این زمینه بیندیشید.
۵-    به خاطر داشته باشید که بیشتر کتاب‌های کمک آموزشی و جزوات این مؤسسات، تکراری و بی‌کیفیت است و نمی‌تواند جایگزین منابع اصلی شما شود؛ پس به هیچ عنوان خرید و استفاده از این کتاب‌ها توصیه نمی‌شود. سعی کنید که فریب نویسندگان این کتاب‌ها را در مورد معلم موفق و برجسته بودن در زمینه تدریس و کنکور، نخورید.
۶-     اگر می‌خواهید برای پیشرفت تحصیلی خود در کنکور قدمی بردارید، در آزمون‌های آزمایشی شرکت کنید. این آزمون‌ها، باعث افزایش مهارت، مدیریت زمان، مدیریت استرس، تجربه و … می‌شود. حال اینکه در چه تعداد از کنکورها شرکت نمایید، این موضوع، بستگی به شما دارد. هر چه نیاز بیشتری به مزایای پیشگفته داشته باشید، نیاز به شرکت در آزمون‌ها بیشتر احساس می‌شود.
۷-     پی‌گیری تبلیغات غیر واقعی آموزشگاه‌ها، تنها با شکایات دانش‌آموزان میسر می‌شود؛ پس اگر با مشکلی مواجه شدید، سعی کنید که اطلاع رسانی کرده و حتماً وضعیت این مؤسسات را تا آخر پی‌گیری کنید.

کتاب‌های آموزشی و درسی به گونه‌ای طراحی شده است که هر داوطلب می‌تواند با یک برنامه‌ریزی درست و اصولی و مطالعه دقیق آنها در کنکور موفق شود.

توجه داشته باشید که بسیاری از رتبه‌های برتر آزمون سراسری، نه به کلاس خصوصی رفته‌ و نه از برنامه‌های این گونه مؤسسات استفاده کرده‌اند؛ بلکه آنها فقط با یک برنامه‌ریزی منظم، که خودشان انجام داده بوده‌اند، پیش رفته‌اند