امسال، سال تحصیلی زودتر از سال‌های گذشته آغاز شده است. هر چند که بسیاری از دانش‌آموزان سال دوازدهم، از چند ماه پیش برنامۀ مطالعاتی خود را آغاز کرده‌اند و خود را برای آزمون سراسری ۱۴۰۰ آماده می‌کنند، اما همیشه شروع سال تحصیلی  برای دانش‌آموزان حس و حال دیگری دارد و اگر دانش‌آموزی نیز تا امروز کنکور پیشِ رو را جدی نگرفته است، با شروع سال تحصیلی به خود می‌آید و تصمیم می‌گیرد که برای موفقیت در این آزمون علمی، تلاش لازم را بکند.
به عبارت دیگر، اکثر قریب به اتفاق دانش‌آموزان می‌خواهند که با تلاش و کوشش، رتبه خوبی را در آزمون سراسری کسب کنند و در رشته مورد نظر خویش پذیرفته شوند، اما مشکل اینجاست که نمی‌دانند چگونه این مسیر را طی کنند. مشاوران تحصیلی مجرب و متخصص، معتقدند که بهترین راه، پیشرفت مداوم است یا به عبارت دیگر، شما باید برای ایجاد تغییرات کوچک و پیشرفت‌های هر روزه تلاش کنید و توقع داشته باشید که این پیشرفت‌های کوچک، سبب افزایش کیفیت در دانش و توانمندی شما در امر تحصیل شو.
.
روش معمول برای پیشرفت شخصی، تعیین یک هدف بزرگ و سپس تلاش برای برداشتن قدم‌های کوچک برای رسیدن به آن هدف در کمترین زمان ممکن است. با اینکه این تیوری، مناسب به نظر می‌رسد، ولی اغلب به خستگی و کلافگی و شکست ختم می‌شود. به جای آن، ما می‌توانیم برای تطابق دادن آهسته و تغییر ملایم عادات و رفتارهای روزانه و معمول خود، روی پیشرفت‌های مداوم و پی در پی تمرکز کنیم.
خیلی از ما تاثیر بالای تصمیمات بهتر در زندگی روزمره را نادیده می‌گیریم و به رعایت اصول اولیه اهمیتی نمی‌دهیم. شاید پیشرفت‌های کوچک و یک درصدی برای ما چندان جذاب نباشد، ولی یک واقعیت وجود دارد و آن این است که: این روش کار می‌کند.
 پیشرفت مداوم چگونه عمل می‌کند؟
در اکثر مواقع، ما خود را قانع می‌کنیم که تغییرات، تنها زمانی معنا پیدا می‌کنند که در نتیجه آن تاثیری چشمگیر و بزرگ را شاهد باشیم. چه می‌خواهد پیشرفت تحصیلی باشد، شروع یک سرمایه گذاری باشد، سفر به دور دنیا باشد و یا هر هدفی باشد که ما خود را تحت فشار قرار می‌دهیم تا به آن پیشرفت چشمگیرى برسیم که همه راجع به آن سخن بگویند؛ در حالی که پیشرفت‌های تنها یک درصدی، آن چنان به چشم نمی‌آیند (و شاید برخی از مواقع اصلاً به چشم نیایند)، ولی می‌توانند در طولانی مدت، به همان اندازه معنادار و تاثیرگذار باشند.
در نگاه اول، تفاوت چندانی میان انتخابی که یک درصد بهتر یا یک درصد بدتر است، وجود ندارد؛ به بیان دیگر، در وضعیت امروز شما چندان تفاوتی ایجاد نخواهد کرد؛ ولی با گذر زمان، این پیشرفت‌ها یا پسرفت‌های کوچک، دست به دست هم داده و ناگهان یک فاصله بسیار بزرگ بین کسانی که تصمیم‌های کمی بهتر در زندگی روزمره خود می‌گیرند، با کسانی که آن تصمیم‌ها را نمی‌گیرند، ایجاد می‌کنند.
در حقیقت، اگر شما برای مدت یک سال، تنها یک درصد در هر روز بهتر شوید، سی و هفت برابر بهتر از قبل خواهید بود .به همین دلیل است که انتخاب‌های کوچک، در لحظه، تغییر چندانی ایجاد نخواهند کرد، ولی در طولانی مدت بسیار تاثیرگذار خواهند بود.