علت غلط زدن یا پاسخ ندادن به هر سؤال را بنویسید
اگر تستی را غلط زده‌اید، بررسی کنید و علت آن را بیابید؛ آیا دلیل غلط زدن تست این بوده است که مبحثی که از آن مبحث تست طرح شده است، بلد نبوده‌اید؟ آیا به نکتۀ کلیدی سؤال دقت نکرده بودید و در واقع علت غلط زدن شما، بی‌دقتی در خواندن سؤال یا گزینه‌ها بوده است؟ آیا در محاسبات مشکل داشته‌اید؟ بعد از یافتن دلیل، آن را در کنار سؤال یادداشت کنید و حتماً در دفترچه یادداشت خود، برای رفع اشتباه یا مشکلات موجود، برنامه‌ریزی داشته باشید تا در زمان مناسب، اقدام به رفع مشکل موجود بنمایید. همچنین اگر به سؤالی پاسخ نداده‌اید، علت آن را بررسی کنید؛
برای مثال، شاید علت آن، سرعت کم شما در پاسخگویی به سؤال‌ها باشد و شما در زمان تعیین شده نتوانسته‌اید به سؤال مورد نظر پاسخ دهید یا امکان دارد که شما به مبحثی که از آن سؤال طرح شده بود، مسلط نبوده‌اید یا در برنامه مطالعاتی خود هنوز آن مبحث را مطالعه نکرده‌اید. همچنین امکان دارد که متوجه مفهوم سؤال نشده باشید و … در هر صورت، بعد از بررسی هر سؤال و ذکر کردن علت عدم پاسخگویی به هر سؤال در کنار آن، شما دید دقیق‌تر و کامل‌تری نسبت به وضعیت خود در آزمون مورد نظر خواهید داشت و اگر چهار یا پنج آزمون را به همین صورت بررسی کنید، می‌توانید متوجه شوید که بیشترین دلیل غلط جواب دادن یا عدم پاسخگویی شما چیست؛ آن وقت می‌توانید برنامه‌ریزی درستی برای رفع مشکل یا مشکلات موجود خود داشته باشید.
گاهی در جلسه آزمون، شما یک سؤال را با شک و تردید پاسخ داده‌اید. در این مورد، چه درست پاسخ داده باشید و چه غلط، باید روی مبحث مورد نظر، بیشتر وقت بگذارید تا از مرحله شک و تردید به قطعیت و تسلط کامل برسید.
گاهی نیز شما متوجه می‌شوید که به دلیل عدم آمادگی روحی، نتیجۀ خوبی کسب نکرده‌اید؛ برای مثال، متوجه می‌شوید که شب قبل خوب نخوابیده‌اید و برای همین سر جلسه آزمون تمرکز لازم را نداشته‌اید یا چون صبحانه نخورده‌اید، برای سؤال‌های محاسباتی، ذهنتان به خوبی یاری‌تان نمی‌داده است، و بالاخره اینکه بیش از حد درگیر نتیجۀ آزمون هستید و برای همین دقت لازم را در حین آزمون ندارید. با تحلیل آزمون، شما می‌توانید به این نقاط ضعف خود نیز آگاه شوید و راهکار مناسب را برای رفع آنها بیابید.