در دو بخش گذشته به بیان جایگاه و اهمیت درس شیمی به عنوان درسی مهم و تاثیرگذار در کنکور سراسری و نیز اهمیت توجه ویژه به کتاب درسی به عنوان منبع اصلی مطالعه درس شیمی پرداختیم.حالا که به اهمیت این درس پی بردید، باید تمام تلاش خود را برای مطالعه و یادگیری این درس به کار ببرید تا بتوانید در کنکور نتیجه خوبی را کسب کنید.
تعداد مسالهها در آزمون درس شیمی نیز در مقایسه با سالهای گذشته بیشتر شده و این موضوع، نیازمند تنظیم وقت صحیح به منظور حل آنهاست. در این گونه سؤالها بیشتر مفاهیم و جملات متن کتاب درسی مورد پرسش قرار میگیرد. طرح این گونه سؤالات به معنای آن است که مطالعه خط به خط و متن کتابهای درسی لازم است و بر مطالعه جزوات دیگر اولویت دارد.
مطالبی که در حاشیه متن صفحه کتاب مطرح میشوند، هم مثل مطالب متن درسها اهمیت دارد و از تمام آنها سؤال طرح میشود. برخی از مطالب مهم درسی در قالب تیترهایی چون ” دانشمندان” یا در قالب “فکر کنید” به صورت طرح سؤال تدریس شده و تمام پرسشهای مطرح شده در کتاب نیز در قالب مطالب “بیشتر بدانید” آمدهاند. مطالعه این «بیشتر بدانید»ها برای کنکور اهمیت کمتری دارد و به خاطر سپردن جزییات آنها اولویت ندارد.
اگر میخواهید درصد بسیار خوبی در این درس به دست آورید، سعی کنید که مباحث مربوط به بخش تستهای استوکیومتری را بخوبی مطالعه کنید و در حل و تست زنی این بخش، تبحر لازم را به دست آورید. تعداد سؤالهایی که احتیاج به محاسبههای عددی و استوکیومتری دارند، حدود ۳۰ درصد کل سؤالهای شیمی است و قابل توجه است.
بنابراین، بهتر است که این مشکل خود را حل کنید؛ زیرا بیشتر دانشآموزان سر جلسه کنکور، به دلیل کمبود وقت، به حل تستهای استوکیومتری نمیرسند، و اگر شما این بخش را بخوبی مطالعه کنید و در حل آن تبحر لازم را به دست آورده باشید، میتوانید درصد بسیار خوبی کسب کرده و به آسانی پیش بیفتید؛ علاوه بر این، بسیاری از مسایل عددی در شیمی، مثل مسایل ترمودینامیک، سینتیک و تعادلها، مسایل سادهای هستند و کنار گذاشتن آنها به هیچ وجه توصیه نمیشود. بهتر است که با کمی وقت گذاشتن و حل مسایل نمونه، بیشتر به اینگونه مسایل تسلط پیدا کنید.
برای یادگیری کامل مطالب حفظی شیمی که بخشی از مباحث این درس را تشکیل میدهد و گاهی پایهای هستند، استفاده از فیش برداری و مرور آنها بسیار مفید است. یکی از مهمترین کارهایی که در مطالعه هر درسی از جمله شیمی باید انجام دهید، این است که نکته برداری و خلاصه نویسی را فراموش نکنید. این کار باعث میشود تا شما از تلاش و مطالعه خود نتیجه بهتری به دست آورید.
برای انجام این کار، پس از اینکه هر یک از مباحث را به شکل دقیق مطالعه کردید، در دفتری مجزا از آن مطالب خلاصه برداری کنید (خلاصهبرداری از مطالب حفظی این درس به صورت فلش کارت یا فیش جعبه «لایتنر» در به خاطر سپردن آنها بسیار مؤثر است و بشدت توصیه میشود)؛ در ضمن، وقتی در حال مطالعه کتاب هستید، زیر نکات مهم کتاب را نیز خط بکشید و در نهایت در مرورهای پایان هفته و نیز پایان ماه و در جمعبندی نهایی، به سراغ مطالبی که زیر آنها را خط کشیده و آن مطلب را خلاصهبرداری کردهاید، بروید.