هر سال در اواسط تابستان برای یک عده از داوطلبان عزیز، پایان مقطعی به نام «کنکور» و برای عده دیگری، آغاز فصلی از تحصیل به نام «آمادگی برای کنکور» است. معمولاً داوطلبان عزیزی که می‌خواهند در کنکور شرکت کنند، از تابستان سال قبل به طور جدی شروع به مطالعه می­کنند. آغاز مطالعه برای کنکور سراسری به صورت جدی، نیاز به یک عنصر بسیار مهم و اساسی دارد و آن هم مدیریت این مقوله است. در واقع، هر یک از کنکوری­های عزیزی که می­خواهند در آزمون سراسری رتبه خوب و راضی کننده­ای به دست آورند، باید حتماً در مدت زمان آمادگی برای کنکور و جوانب مختلف این آمادگی، کارهایی را انجام دهند که ما در این سلسله از مقاله ها از آن به عنوان «مدیریت کنکور» نام می­ بریم.
 مدیریت کنکور، یعنی رعایت مسایل و مواردی درباره کنکور که باعث می‌شود شما در مدت زمان کوتاه‌تر، با صرف انرژی و هزینه کمتر، رتبه خوبی در این آزمون کسب کرده و به هدفتان نایل شوید. قبل از اینکه بیشتر درباره مدیریت کنکور صحبت کنیم، لازم است که درباره مدیریت تعریفی ارایه دهیم. در ساده ترین تعریف می‌توان گفت: مدیریت، یعنی هماهنگ کردن منابع انسانی و مادی برای رسیدن به هدف. با وجود اینکه ممکن است برای برخی از شما عزیزان، مساله مدیریت، مساله پیچیده و مبهمی به نظر برسد، اما در واقع اصلاً این طور نیست. همه ما در طول شبانه روز، از مدیریت در سطوح مختلف استفاده می‌کنیم. در دیدن یک فیلم، رفتن به مهمانی، مسافرت کردن و …. در زمینه کنکور هم شما عزیزان باید توجه داشته باشید که فقط رعایت مسایل بسیار ساده و معمولی، که ممکن است از چشم بسیاری از داوطلبان دور بماند، همان مدیریت کنکور است و همه شما عزیزان می­توانید این موارد را به سادگی رعایت کنید و به راحتی با کسب یک رتبه خوب و قابل قبول، در یک رشته مناسب پذیرفته شوید. از مهم ترین زمینه های مدیریت کنکور می­توان به موارد زیر اشاره کرد: 
Unknown Object
۱-    مدیریت زمان
یکی از مهم­ترین موارد مدیریت کنکور، مدیریت زمان است. ما بارها در مقالاتی که درباره کنکور نوشته­ ایم، به مدیریت زمان و اهمیت آن برای کنکور اشاره کرده­ ایم؛ با این همه، هر چه از مدیریت زمان بگوییم باز هم کم است. مدیریت زمان، یعنی اینکه شما بتوانید از زمان خود به بهترین نحوی به منظور مطالعه برای کنکور استفاده کنید. یکی از باارزش­ترین دارایی های یک داوطلب، زمان است. برای بسیاری از افراد عادی شده است که وقت خود را هدر بدهند و تلاشی هم برای استفاده از آن نکنند؛ اما برای یک داوطلب کنکور، که وقت محدودی برای رسیدن به یک هدف بزررگ دارد، موضوع هدر دادن وقت می­تواند بسیار ضرر رساننده باشد.
 مدیریت زمان، اصلاً سخت نیست. اگر خود را ملزم کنید که به موقع شروع به انجام کاری کنید، قادر خواهید بود که به نحو احسن آن را تا پایان مدیریت کنید؛ پس اگر می­خواهید که زمانتان در طی آمادگی برای کنکور، از دست نرود سعی کنید که یک برنامه­ریزی درست داشته باشید. برای هر روز، هفته، ماه و طول سال آمادگی برای کنکور، برنامه­ریزی کنید تا بتوانید با سرعت بالایی مطالعه کنید و علاوه بر آن، وقت کافی هم برای انجام همه کارهایتان داشته باشید.
۲-   مدیریت منابع
به عنوان یک داوطلب، زمانی می­توانید موفق­تر باشید که بدانید برای کنکور باید چه منابع و کتاب­هایی را چه وقت و چگونه مطالعه کنید. اولویت‌بندی، مهارتی ضروری، اما دشوار و حساس است که در بسیاری از مواقع، ما را ترغیب می‌کند با استفاده از مدیریت و مهارت‌های مشابه، توانمندی خود را افزایش داده و در آن زمینه تصمیم درستی بگیریم. یکی از مشکلات بزرگی که بسیاری از داوطلبان در طی آمادگی برای کنکور دارند، توانایی نداشتن در مدیریت منابع کنکور است. داوطلب، کوهی از کتاب­ها و جزوه­های مختلف را جمع می­کند، بدون آنکه بداند که کدام یک از این منابع در اولویت هستند؛ علاوه بر آنکه مطالعه این منابع، نیاز به وقت زیادی هم دارد، و چون بیشتر مطالب آن تکراری است باعث هدر رفتن وقت نیز می­شود.
یکی دیگر از جنبه‌های مدیریت منابع کنکور، این است که شما داوطلب گرامی بدانید و تصمیم بگیرید که در مقاطع مختلف و با توجه به زمانی که در دست دارید، مطالعه کدام منابع را در اولویت قرار دهید و از کدام یک صرف نظر کنید؛ مثلاً وقتی از برنامه هفتگی عقب می­مانید، تست زنی را کمتر کنید یا اینکه در پایان دور اول، وقتی زمان کم آوردید، با توجه به بودجه بندی کنکور، برخی از مباحثی را که از آنها سؤال کمتری می­آید، حذف کنید. در طی آمادگی برای کنکور به کارهایی که زودتر باید انجام شوند، توجه جدّی داشته باشید و روی آنها تمرکز کنید. هدفمند باشید و به خاطر بسپارید که انجام کارهای کوچکتری که ارزش زیادی دارند، بهتر از انجام کارهای زیادی هستند که شاید خیلی هم برایتان فایده­ ای نداشته باشند.