یکی از رتبه‌های برتر طبق برنامه مشاور جلو رفته است و دیگری اعتقادی به این موضوع ندارد. یک نفر روزی ۵ ساعت درس می‌خوانده و دیگری ۱۱ ساعت. یکی سال دوازدهم برای هر درس چندین کتاب تست زده است و دیگری تنها به استفاده از یک کتاب کمک آموزشی برای هر درس بسنده کرده است.
می‌خواهم بگویم که هر یک از رتبه‌های برتر آزمون سراسری شیوه‌ای خاص خود داشته است و نمی‌توان بر اساس نحوۀ مطالعه یک نفر برای همگان نسخه پیچید و آن را تنها راه موفقیت دانست؛ اما شنیدن سخنان رتبه‌های برتر می‌تواند گاه برای یک داوطلب، راه‌گشا باشد؛ نحوۀ مطالعۀ  یک درس، نحوۀ برخورد با مشکلات، تغذیه، نحوۀ برخورد خانواده با داوطلب و مطالبی دیگر که می‌تواند برای یک داوطلب مفید باشد؛
از همین رو، هر ساله تلاش می‌کنیم که با رتبه‌های برتر آزمون سراسری گفت و گوهایی داشته باشیم. با توجه به اینکه گروه آزمایشی علوم تجربی بیشترین داوطلب را دارد، افراد بیشتری مایلند که دربارۀ رتبۀ یک کشوری این گروه آزمایشی، اطلاعاتی را کسب کنند و بدانند که او چگونه در این رقابت فشرده و تنگاتنگ، توانسته است به بهترین رتبه دست یابد.
گفت و گوی زیر که در سه بخش خدمت شما ارایه خواهد شد با سید امیر سید شنوا، رتبه یک کشوری گروه آزمایشی علوم تجربی آزمون سراسری سال ۹۹، در همین راستا انجام گرفته است. با تشکر از ایشان، توجه شما را به آن جلب می‌کنیم.
 * آقای سید شنوا! آنچه بیش از همه برای خوانندگان ما اهمیت دارد، نحوۀ مطالعۀ شما در درس‌های مختلف است. لطفاً دربارۀ  هر یک از دروس  به صورت مجزا توضیح دهید.
ادبیات فارسی:
سید امیر سید شنوا: فارسی دهم و یازدهم را درس به درس می‌خواندم، اما سال دوازدهم متوجه شدم که این روش کافی نیست؛ بنابراین، ادبیات را به طور موضوعی هم می‌خواندم؛ در ضمن، کتاب فارسی‌ام را با  کاغذ سفید اضافی سیمی‌کردم و نکات مهم هر درس را روی آنها یادداشت می‌کردم. برای املا کلمات مهم املایی را انتهای هر درس می‌نوشتم. برای آرایه و دستور  هم تست زیاد می‌زدم. برای تسلط بر قرابت معنایی هم برای هر بیت در یک یا دو کلمه مفهومش را می‌نوشتم؛ در کل،  بعد از زیست شناسی، برای ادبیات فارسی بیشتر از هر درسی تست زدم. شاید برای دستور حدود هزار تست و برای آرایه هم بیشتر از هزار تست زدم و در طول سه سال  متوسطه نیز بیش از ۶۰۰۰ تست برای ادبیات فارسی حل کردم.
* تست تکراری می‌زدید یا از کتاب‌های کمک آموزشی متعدد استفاده می‌کردید؟
سید امیر سید شنوا: هر تست را  یک بار می‌زدم، اما اگر نکته‌ای داشت، آن نکته را در کاغذهای کتاب فارسی می‌نوشتم و بعد آنها را مطالعه می‌کردم.
* با این همه تست، چرا درصد ادبیاتتان، نسبت به سایر دروس، قابل توجه نبود؟!
سید امیر سید شنوا: با توجه به سختی امتحان، انتظار خیلی بالاتری از خودم نداشتم؛ در ضمن، ادبیاتم چندان هم خوب نبود و حتی ابتدای سال دوازدهم در آزمون‌های آزمایشی پایین‌ترین درصدم مربوط به ادبیات فارسی بود، اما به مرور، با کار و تست زدن زیاد، بهتر شد.
عربی:
سید امیر سید شنوا: برای درس عربی،  واژه‌های کتاب را، که در زیر نویس کتاب بود، کنار واژه‌های اصلی جمع می‌کردم و نقش کلمات و جایگاهشان را بررسی می‌کردم و تست هم زیاد می‌زدم. در بخش قواعد هم  بعد از توضیح معلم، تست می‌زدم تا  تسلطم بر آن بیشتر شود. عربی درس مورد علاقه من بود و برایم چالش برانگیز نبود و در آزمون سراسری هم  به ۱۰۰ درصد سؤال‌های آن، پاسخ صحیح دادم.
معارف اسلامی‌:
سید امیر سید شنوا: معارف قلق دارد و اگر قلقش را کشف کنی، جذاب می‌شود؛ وگرنه با مشکل روبرو خواهی شد. باید ارتباط مفهومی آیات و متن درس‌ها را فهمید و برای آیات و احادیث پیام نوشت. همچنین لازم است که  حداقل اول و آخر آیات را حفظ کرد یا کلمه خاصی که در آن  هست؛ باید حفظ شود.
زبان خارجی:
سید امیر سید شنوا: با توجه به اینکه در سؤال‌های زبان، واژه‌های خارج از کتاب درسی داده می‌شود، به نظر من، بدون کلاس‌های آزاد زبان، توانمندی در این درس دشوار است؛ اما در کل، اگر داوطلبان تست «ریدینگ» زیاد بزنند، می‌توانند به تست‌های این بخش از سؤال‌های زبان، که بسیار مهم است، مسلط شوند.